علت تقه زدن گیربکس اتومات کمبود روغن، خرابی دیسک و صفحه کلاچ، شل یا سفت بودن سیمهای کلاچ وغیره است. این مشکل رایج که برای اکثر خودروهای امروزی رخ میدهد، منجر به نقص فنی در سیستم انتقال قدرت ماشین میشود.
البته توجه داشته باشید که مواردی همچون گرفتگی فیلتر گیربکس هم میتواند دلیل تقه خوردن آن باشد؛ لذا این نقص فنی میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد که به منظور رفع آن باید ابتدا علت را پیدا و سپس اقدام به تعمیر یا تعویض قطعات کرد. از این رو در ادامه به بررسی تمامی علل تقه زدن گیربکس و راه حل نهایی برای آن میپردازیم، پس با همراهی ما تا ادامه متن، اطلاعات بیشتری را کسب میکنید.
دلایل تقه زدن گیربکس اتوماتیک
به طور کلی ۶ عامل منجر به تقه زدن این قطعه میشود که در نهایت سیستم انتقال قدرت خودرو را با مشکل مواجه میکنند. از چند علت تقه زدن گیربکس اتومات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افت کیفیت یا نبود روغن کافی
- خراب شدن دیسک و صفحه کلاچ
- شل یا سفت بودن سیم کلاچ
- برهم خوردن تنظیم کلاچ
- خرابی دسته گیربکس
افت کیفیت یا نبود روغن کافی
یکی از دلایل تقه زدن گیربکس، کمبود روغن است که امکان دارد به علت نشتی روغن رخ دهد. از طرف دیگر اگرچه سیکل حرکت روغن گیربکس بسته است؛ اما با گذشت زمان به علت ورود برخی آلایندهها، کیفیت آن کاهش پیدا میکند.
بنابراین به علت کمبود یا افت روغن، فرآیند روانکاری با مشکل مواجه میشود و اصطکاک بین قطعات داخلی جعبه دنده افزایش پیدا میکند. علت تقه زدن گیربکس هنگام تعویض دنده نیز مربوط به روغن است، پس روغن گیربکس را بعد از هر ۴۰ الی ۶۰ هزار کیلومتر تعویض کنید.
خراب شدن دیسک و صفحه کلاچ
با گذشت زمان دیسک و صفحه کلاچ دچار فرسایش شده و بلااستفاده میشوند. البته چگونگی رانندگی شما در طول عمر این قطعات بیتاثیر نیست. با این حال علت تقه زدن گیربکس اتومات در هنگام حرکت میتواند فرسودگی دیسک و صفحه کلاچ باشد. پس نسبت به سلامت و کیفیت این قطعه دقت کنید.
شما میتوانید انواع لوازم خودرو را از فروشگاه ماشین ران با کیفیت بالا تهیه کنید. این مرکز خرید سابقه درخشان و اعتبار بالایی در زمینه فروش لوازم یدکی دارد. به طوری که میتوانید برای خرید انواع لوازم یدکی پاترول با کیفیت و اصل به این فروشگاه مراجعه کنید.
شل یا سفت بودن کلاچ
شل و یا سفت بودن بیش از حد سیم کلاچ آن را از وضعیت استاندارد خارج میکند. مثلا منجر به قطع و وصل، اتصال میان دیسک و فلایویل میشود. در صورتی که هنگام تعویض دنده صدای تقه زدن به گوش رسید، حتما اتصال سیمها را چک و در صورت نیاز از اول تنظیم کنید.
برهم خوردن تنظیم کلاچ
اگر کلاچ خیلی بالا باشد، وقتی پدال را فشار دهید فشار زیادی به سیستم هیدرولیکی وارد میشود. از طرف دیگر اگر کلاچ خیلی پایین باشد، فشار لازم برای جدا شدن فلایویل به وجود نمیآید و منجر به سایش دیسک میشود. از این رو، علت تقه زدن گیربکس اتومات میتواند اختلال در تنظیمات گیربکس باشد.
فروشگاه ماشین ران عرضه کننده چندین هزار نوع قطعه یدکی خودروهای خارجی است؛ لذا میتوانید هر مدل لوازم یدکی تیانا را آن هم با ضمانت کیفیت از این فروشگاه تهیه کنید. در حقیقت، این فروشگاه برای اطمینان خاطر کاربران به ارائه ضمانت نامه اصالت و کیفیت میپردازد.
خرابی دسته گیربکس
دسته گیربکس عامل مهار و کنترل بلوکه گیربکس است که به شاسی خودرو وصل میشود. این قطعه مسئولیت جلوگیری از ارتعاش گیربکس را بر عهده دارد. در صورتی که دسته گیربکس خراب شود، با مشکلاتی مثل تقه زدن گیربکس مواجه خواهید شد.
رفع تقه زدن گیربکس اتومات
همانطور که بیشتر به آن اشاره شد، اولین گام در رفع این مشکل، شناسایی علت تقه زدن گیربکس اتومات است. چگونگی تشخیص دقیق مشکلات در انواع ماشینها نیاز به اطلاعات و تخصص بالا دارد که حتی برای تعمیر و یا تعویض گیربکس هم باید به تعمیرکار مراجعه کرد.
برای خرید انواع لوازم یدکی ریچ میتوانید از طریق همین صفحه اقدام کنید. در این فروشگاه انواعی از تجهیزات خودروهای خارجی موجود است. همچنین با وجود ارسال به سراسر کشور، همه افراد میتوانند از محصولات اصل و قیمت مناسب این فروشگاه خریداری کنند.
علت تقه زدن گیربکس cvt
یکی از مشکلاتی که در اکثر گیربکسهای سی وی تی مشاهده میشود، تقه زدن است. علت این مشکل میتواند به مسائل متعددی مربوط شود؛ اما از مهمترین آنها میتوان عملکرد نامناسب شیر رادیاتور، رانندگی غیر اصولی، کمبود روغن وغیره را مثال زد. لازم به ذکر است که گاها به علت مشکل در اتصالات هم این اتفاق رخ میدهد.
به منظور خرید لوازم یدکی نیسان اصل، با کیفیت و قیمت مناسب به فروشگاه ماشین ران مراجعه کنید که هم شعبه حضوری و هم سایت آنلاین برای خرید دارد. این مرکز خرید به همراه تمامی محصولات خود ضمانت اصالت و کیفیت را ارائه میدهد و بیش از یک دهه سابقه فعالیت در این عرصه را دارد.
علت تقه زدن گیربکس دستی
علت تقه زدن گیربکس اتومات و دستی با هم متفاوت است. مثلا گیربکس دستی هنگام تعویض دنده، فشار پدال گاز وغیره تقه میزند که به خاطر مشکل در دسته موتور، رانندگی نادرست و خروج دنده شیلی است.
برای حل این موضوع پیشنهاد میشود که یک قطعه جدید که کیفیت بالا داشته باشد را خریداری و جایگزین قطعه معیوب کنید. ضمن اینکه در خرید گیربکس باید متناسب با مدل و نوع خودرو اقدام شود و مطمئن شوید که با خودرو شما سازگار است.
دلایل تقه زدن گیربکس خورشیدی
گیربکس خورشیدی به علت استفاده مداوم و گذشت زمان، فرسوده میشود و شروع به تقه زدن میکند که در این وضعیت نیاز به تعویض آن است. اگرچه دلیل تقه زدن گیربکس اتومات کمبود روغن بوده؛ اما در مدل خورشیدی به خاطر فشار زیاد و کارکرد طولانی این مشکل به وجود میآید.
تقه زدن گیربکس اتوماتیک هنگام سرد بودن
اگر خودرو سرد است؛ اما صداهایی مثل تقه زدن شنیده میشود، بهتر است در اسرع وقت به مکانیکی مراجعه کنید. در کل این مشکل میتواند به دلایل زیر باشد:
- خراب شدن شیر برقی
- خراب شدن ساعت گیربکس
- ایجاد فشارهای نامتعادل داخل گیربکس
- کمبود روغن گیربکس
- خراب شدن کلاچها
- کثیف بودن گیربکس
علت تقه زدن گیربکس اتومات در دنده عقب احتمالا مشکل در Gearbox است؛ اما با این حال توصیه میشود حتما به نزد تعمیرکار حرفهای برای حل این مشکل بروید.
تقه زدن گیربکس در شروع حرکت
اصلیترین علت آن، فرسودگی دیسک و صفحه کلاچ است؛ لذا حتما به صورت دورهای این قطعه را چک کنید تا در صورت نیاز تعویض شود. در حالت عادی باید بعد از طی کردن مسافتی بین ۴۵ تا ۶۰ کیلومتر، دیسک و صفحه کلاج تعویض شوند.
تعمیر صدای تقه زدن گیربکس چقدر زمان میبرد؟
زمان حل این مشکل بستگی به علت تقه زدن دارد. مثلا اگر به خاطر کمبود روغن این اتفاق رخ داده باشد به نیم تا یک ساعت زمان نیاز است؛ اما اگر این مشکل به قطعات داخلی ماشین مربوط باشد به زمان بیشتری نیاز است.
سخن پایانی
علت تقه زدن گیربکس اتومات کمبود روغن، بر هم خوردن تنظیمات سیمها و کلاچ و خرابی گیربکس است. این مشکل اغلب با تنظیم مجدد قطعات خودرو قابل حل بودا؛ اما در اکثر مواقع نیاز به تعمیر یا تعویض است که برای خرید قطعه جدید پیشنهاد میشود به فروشگاه ماشین ران مراجعه کنید.
ضمن اینکه میتوانید نظرات و حتی سوالات خود را در ارتباط با تقه زدن گیربکس، نصب و خرید آن در قسمت کامنتها برای کارشناسان ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
- چگونه تقه زدن گیربکس را برطرف کنیم؟
- ابتدا مشکل را شناسایی کنید و سپس به بررسی گزینههای پیش رو بپردازید.
- آیا تقه زدن گیربکس طبیعی است؟
- خیر، این مسئله باید در اسرع وقت بررسی و برطرف باشد؛ زیرا میتواند تاثیرات منفی بر دیگر قطعات داشته باشد.
- تقه زدن گیربکس چه زمانی اتفاق میافتد؟
- در صورت رانندگی نادرست باید انتظار تقه زدن گیربکس را داشت؛ علاوه بر آن اگر قطعات وابسته به گیربکس تنظیم نباشند هم این اتفاق رخ میدهد.